Kerja Kosong Universiti Malaysia Sabah (UMS) Disember 2016

Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di Universiti Malaysia Sabah (UMS) Disember 2016 seperti berikut:-

1. Pegawai Perubatan UD43
2. Penolong Pegawai Perubatan U29
3. Pembantu Kemahiran H19

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN

PERMOHONAN ONLINE

Universiti Malaysia Sabah, adalah sebuah universiti awam yang ke sembilan ditubuhkan di Malaysia. Matlamat kewujudan UMS bukan semata-mata menghasilkan sumber manusia untuk memenuhi keperluan negara, akan tetapi bermatlamat menghasilkan graduan yang berbakat, berkemahiran tinggi dan mengkhusus dalam pelbagai bidang.

Justeru itu, UMS mengutamakan kualiti menyeluruh termasuklah kualti graduan serta  kualiti institusi. UMS  bertekad  untuk mencapai kecemerlangan ilmiah dalam pelbagai bidang ilmu untuk mencapai pengiktirafan antarabangsa menerusi pengajaran dan pembelajaran, penyelidikan dan penerbitan, khidmat masyarakat serta mencapai keseimbangan pengkhususan ilmu dan keperibadian pelajarnya. Ia juga mendukung aspirasi utama yang digariskan di dalam Malaysia Education Blueprint 2015-2025 (Pendidikan Tinggi) ,UMS komited merealisasikan transformasi pendidikan bagi menghasilkan golongan belia yang mampu menangani cabaran serta suasana masa depan yang rumit dan sentiasa berubah.

Tarikh Tutup Permohonan:- 31 Disember 2016

style-3

Advertisements