Kerja Kosong Bank Simpanan Nasional (BSN) November 2016

Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di Bank Simpanan Nasional (BSN) November 2016 seperti berikut:-

1. Business Relationship Officer

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
Dan permohonan online

Apabila BSN telah ditubuhkan secara rasminya pada 1 Disember 1974, Akta Bank Simpanan Nasional, 1974, telah membolehkan pemindahan kuasa pengurusan dari Jabatan Perkhidmatan Pos kepada Lembaga bank Pengarah. Dengan itu, BSN telah dilancarkan secara rasmi pada 5 Disember oleh YAB Tun Haji Abdul Razak Bin Hussein, Perdana Menteri Malaysia Kedua:

“Bank Simpanan Nasional adalah satu cara baru dalam usaha kita untuk memupuk berjimat cermat supaya rakyat akan digalakkan untuk menyimpan wang mereka. Ia akan mengekalkan standard yang tinggi daripada Bank Simpanan Pejabat Pos dan pada masa yang sama membawa beberapa perubahan sesuai dengan masa kini.

Saya berharap dengan pelancaran Bank Simpanan Nasional hari ini, ia akan berkembang sebagai sebuah institusi penjimatan utama dan akan memperluaskan kempen simpanan kerajaan langkah anti-inflasi dan mempercepatkan kadar pembangunan negara.

Oleh itu Bank Simpanan Nasional mempunyai peranan yang penting dalam kehidupan orang dan Pembangunan Negara. ”

Tarikh Tutup Permohonan:- 30 November 2016

style-3