Kerja Kosong Pos Malaysia

Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di Pos Malaysia seperti berikut:-

1. Posmen & Kurier

Sejarah Pos Malaysia Berhad boleh dikesan kembali ke awal 1800-an dengan penubuhan perkhidmatan pos yang pertama di Negeri-negeri Selat (Pulau Pinang, Melaka dan Singapura) dan secara beransur-ansur, ia meliputi seluruh Malaya pada abad ke-20 awal.

Surat-surat itu dihantar melalui penghantar surat atau utusan khas itu. Sebaliknya setem pos, bayaran dikutip apabila surat-surat yang diserahkan di Pejabat Pos dan huruf mencatatkan diberi resit.

Selama ini, evolusi teknologi menyaksikan kemunculan media / internet digital dan tingkah laku pelanggan yang berubah. Walaupun sentuhan peribadi dan nilai sentimental melekat mel tradisional, pasaran ini mengecut, digantikan dengan media sosial yang lebih popular dan SMS.

Pos Malaysia Berhad juga akan melalui evolusi yang sama. Tidak lagi kita sudut pos tradisional, seperti yang kita memulakan ke dalam abad ke-21, kita telah dan sedang berkembang untuk memenuhi permintaan dan keperluan untuk mengubah tingkah laku dan pasaran pelanggan kami.

Bersama-sama dengan peranan pembekal pos negara, Pos Malaysia Berhad telah berubah menjadi sebuah konglomerat, yang menawarkan penyelesaian rantaian bekalan dan perkhidmatan kewangan, bersaing secara langsung dan tidak langsung dengan banyak syarikat di kedua-dua kawasan dalam negeri dan antarabangsa.

Tarikh Tutup Permohonan:- Disember 2016

style-3
Advertisements