Kerja Kosong Perusahaan Otomobil Nasional (PROTON) November 2016

Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di Perusahaan Otomobil Nasional (PROTON) November 2016 seperti berikut:-

1. CAE Engineer
2. Cost Executive
3. Lead Software Engineer – After Sales IT
4. Assistant Manager – Group Legal

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
Dan permohonan online

PROTON (singkatan untuk PeRusahaan OTOmobil Nasional Sendirian Berhad) merupakan pengeluar kereta pertama Malaysia yang ditubuhkan pada 7 Mei 1983 dengan modal berbayar sebanyak 150 juta ringgit . Penubuhannya merupakan gagasan Dr. Mahathir bin Mohamad, Perdana Menteri ketika itu, untuk mencapai aspirasi negara perindustrian.

Proton sebahagian besarnya pengilang kenderaan kejuruteraan lencana daripada Mitsubishi Motors antara tahun 1985 dan awal 2000-an. Syarikat itu telah menghasilkan beberapa model rekabentuk asli dan beroperasi dalam sekurang-kurangnya 26 negara hari ini, majoriti yang mana adalah di Asia. Proton pernah dimiliki oleh Khazanah Nasional, cabang pelaburan kerajaan Malaysia. Pada bulan Januari 2012, ia telah diambil alih oleh DRB-HICOM, sebuah konglomerat Malaysia dalam transaksi berjumlah RM1.2 bilion.

Proton, sebahagian besarnya bergantung pada pasaran domestik, sedang mengalami perubahan struktur dan dalaman, seperti yang terbukti dalam pelantikan pemilik baru, rakan kongsi baru, dan seorang pengerusi baru, dan dalam pelancaran pelbagai model baru dalam usaha untuk mendapatkan antarabangsa kehadiran dan peningkatan keuntungan.

Tarikh Tutup Permohonan:- 27 November 2016

style-3

Advertisements