Kerja Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA)

Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) seperti berikut:

Kementerian Kesihatan Malaysia

1. Pegawai Pemulihan Perubatan U41 (Pertuturan)
2. Pengajar U41 (Penolong Pegawai Perubatan)
3. Pengajar U41 (Juru X-Ray)
4. Pengajar U41 (Juruteknologi Makmal Perubatan)

 

Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia

1. Leftenan Muda Maritim T13

DIPLOMA :

Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia

1. Bintara Muda Maritim T5

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN

PERMOHONAN ONLINE

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia telah ditubuhkan pada 31 Ogos 1957, iaitu bersamaan dengan hari Kemerdekaan Tanah Melayu pada ketika itu. Pada awalnya, semasa penjajahan Inggeris, Perkhidmatan Awam Negeri-Negeri Tanah Bersekutu Melayu ketika itu di bawah pentadbiran Inggeris. Kemerdekaan Tanah Melayu pada 31 Ogos 1957 telah dengan sendirinya membentuk pemerintahan baru Persekutuan Tanah Melayu yang merdeka dan berdaulat. Secara Rasmi, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam telah dibentuk sebagaimana termaktub dalam Perkara 144(1) Perlembagaan Persekutuan

Perkara 144(1) Perlembagaan Persekutuan:- “Tertakluk kepada peruntukan mana-mana undang-undang yang ada dan kepada peruntukan Perlembagaan ini, maka adalah menjadi kewajipan sesuatu Suruhanjaya yang dimaksudkan oleh Bahagian ini melantik, mengesahkan, memasukkan ke dalam perjawatan tetap atau perjawatan berpencen, menaikkan pangkat menukar dan menjalankan kawalan tatatertib ke atas anggota-anggota bagi perkhidmatan-perkhidmatan yang diliputi oleh bidang kuasanya.”

Tarikh Tutup Permohonan:- 11 September 2016

Saja_small

Advertisements